דף הבית   English
*שם מלא
*דוא''ל
*טלפון
*עיר מגורים
אשמח לקבל עדכונים מאגודת ניצן. בכל עת ניתן להסיר את כתובתך
facebook nitzan page link
אגודת ניצן > > מן התקשורת - עיתונות

איך להתמודד עם ליקויי הלמידה או הפרעת הקשב של ילדכם

כתבתה של שיר לי גולן, שהתפרסמה במוסף "זמנים בריאים" בעיתון ידיעות אחרונות, 15/3/09

 

לקראת יום ההתרמה השנתי של אגודת ניצן, שיצוין ב-23 במרץ, מציעים מומחי האגודה טיפים להורים שקבלו זה עתה את האבחון של ילדיהם: 

  • מה שהחל באינטואיציה שלכם - מתוך תחושת בטן או בעקבות הערות של מכרים וחברים או של גורמי חינוך הקשורים לחיי הילד - הפך לאבחנה רשמית, שמעוררת אולי תחושות של כעס, אכזבה או כשלון. התחושות הללו שכיחות ולגיטימיות.  ככל שעובר הזמן, כך תהפוך ההתמודדות היומית לקלה יותר. הדרך הטובה ביותר עבורכם היא להפסיק להלחם: בילד, המורה, ובמנהל בית הספר. גם הלקאה עצמית לא תתרום למצב.
     
  • שבו עם ילדכם ולמדו ממנו עם מה הוא מתמודד, מה קשה לו.  בקשו ממנו לתאר במילים את הקשיים. ילד לקוי למידה זקוק מעל לכל להבנתכם ולתמיכתם. המעבר בין לדבר על הילד לבין לדבר עם הילד מהווה צומת משמעותי ביחסי הורים-ילדים. הורים שבחרו לשוחח ישירות ובגילוי לב עם ילדם על הקשיים שמהם הוא סובל זכו להבין כיצד הוא באמת מרגיש. שיחות אלה הובילו לחיזוק הקשר ולהורדת המתחים. מדובר בכריתת ברית של שותפות, שמחזקת את הילד בהתמודדות עם שגרת היומיום. 

  • ידע הוא כוח. אספו מידע עדכני ומהימן על הליקוי, קראו ולמדו עליו בכל דרך אפשרית. למדו מטעויות של אחרים, שאלו שאלות ואספו מידע בנוגע לטיפולים שעשויים לסייע לילדכם. הפרידו בין עובדות לתחושות, אבל אל תקבלו כל דבר שאתם שומעים או קוראים כעובדה מוגמרת. ידע יאפשר לכם לשאול את אנשי המקצוע שאלות נכונות ולקבל החלטות מושכלות. 

  • עודדו את היכולות ואת הצדדים החזקים של ילדכם, כי הם המנוף העיקרי להתמודדות עם הקשיים. זכרו כי ההשקעה שלכם כהורים תמיד משתלמת. ילדם זקוק למנות גדושות של תמיכה, קבלה ואהבה ללא תנאי, ובזכותן יוכל לבטא את כל היכולות הטמונות בו.

  • קבעו פגישה עם מומחה בתחום, רכזו לעצמכם את השאלות מראש. זכרו כי זכותכם המלאה לבקש פירוט והבהרות כאשר נאמרים לכם דברים שאינם בהירים דיים. עמדו אף על זכותכם להביע את דעתכם בנוגע לטיפול. יש לכם חירות מלאה לבחון את האפשרויות לגבי דרך הטיפול המתאימה לילד ולבחור את הדרך שנראית לכם הטובה ביותר. 

  • מצאו פתרונות יצירתיים לחיזוק הבטחון העצמי של ילדכם ולחיזוק יכולותיו. תכננו עימו את פעילויות אחר הצהריים ואת פעילות הספורט, האמנות, התרבות והפנאי המתאימות לו. זמן איכות ובילוי משותף עם הילד הם המפתח להתמודדות קלה יותר עם קשיי היומיום. 

  • הצטרפו לקבוצת תמיכה להורים. קבוצה כזו היא מקור מצוין לעידוד, להחלפת מידע ודעות ולקבלת פרופורציה. תוכלו ללמוד בה מהם הקשיים החברתיים והרגשיים שעימם מתמודדים הילדים, להכיר מגוון דרכים להתמודדות יעילה בבית עם הילד ועם המשפחה ולהכיר את זכויות לקויי הלמידה, מה שיקל עליכם את הדיאלוג עם מערכת החינוך.

  • דאגו לעצמכם: מלאו את המצברים בכל דרך אפשרית, השקיעו בזוגיות, צאו לבלות, מצאו תחביבים לעצמכם. כדי שיהיו בידיכם משאבים להעניק לילדכם, עליכם למצוא קודם כל את הדרך לטפח את עצמכם ולהימנע ממצב של שחיקה והתרוקנות.

 

 

לכתבה כפי שפורסמה ב- YNET בתאריך 18/3 לחץ כאן.