שליש מההורים סבורים שילדיהם סובלים מלקויות למידה
69% מההורים חושבים שהמדינה לא מסייעת די לילדים עם לקויות למידה, כך עולה מדוח של אגודת "ניצן". מנתונים שפורסמו לקראת יום ההתרמה הארצי של האגודה, עולה כי כשליש מההורים סבורים שרמת המשכל של ילדים עם לקויות למידה גבוהות מאלו של ילדים "רגילים". איתור הלקויות גבוה יותר אצל משפחות עם רמת הכנסה גבוהה
כשליש מההורים לילדים בגילאי 16-8 סבורים כי לפחות אחד מילדיהם סובל מלקויות למידה ו/או הפרעת קשב וריכוז, כך עולה מסקר של אגודת "ניצן" שפורסם היום (ראשון). מהנתונים עולה כי 69% מההורים חושבים שהמדינה לא מסייעת די לילדים עם לקויות למידה.
"מדד לקויות הלמידה", המתפרסם לקראת יום ההתרמה השנתי של "ניצן" ביום שלישי, מעלה כי רוב ההורים סבורים שהמדינה מתנערת מאחריותה ומתפקידה בתחום ומביאה לנטל כספי כבד עליהם. על פי הנתונים, שנאספו על ידי "מכון סמית-קלקא", נמצאה שכיחות גבוהה יותר של לקויות למידה אצל ילדים בקרב משפחות בעלות הכנסה ממוצעת ומעלה.
מהסקר עולה כי כרבע מההורים שילדיהם אינם סובלים מלקויות למידה פנו לאבחונים, ובסך הכל - 46% מכלל ההורים לילדים בגילאי 18-6 ביצעו אבחון לאחד מילדיהם. בתוך כך, 35% מההורים סבורים כי רמת המשכל של ילדים עם הפרעות הקשב והריכוז גבוהה משל הילדים "הרגילים".
עפרה אלול, יו"ר אגודת ניצן, אמרה כי "זהו נתון שהוא מעל ומעבר להערכות ולנתונים שבידינו, המצביעים על כך ש-15-10% מהאוכלוסייה מתמודדים עם לקות למידה כלשהי". לדבריה, האחוז הגבוה מעיד על שבירת הסטיגמות בשני מישורים - ההורים מגלים פתיחות לנושא ומוכנים להודות בכך, ובנוסף - מבינים שאין צורך להתעלם מהקשיים.