ליקויי למידה - תווית מבוקשת
"בשנים האחרונות, עם עליית המודעות לליקויי למידה, ניתנות לתלמידי חטיבות ביניים ותיכונים המאובחנים כלקויי למידה התאמות הבחנות מיוחדות, הנחשבות להטבה. התוצאה היא עלייה ברצונם של תלמידים לקבל הכרה כלקויי למידה ופריחה בשוק האבחונים. משרד החינוך אמנם מפקח על האבחונים באמצעות ועדות, אבל על שוק מחירי האבחונים, המתנהל במכונים פרטיים ובעמותות, אין פיקוח".
"ד"ר מלי דנינו, מנכ"לית עמותת ניצן: "הוועדות והיועצים כורעים תחת העומס, והמציאות היום קשה יותר משהיתה לפני ההסדרה של הנושא. ככל שיש יותר הגבלות על הכשרת מאבחנים - למשל, רק בעלי תואר שני בליקויי למידה רשאים לאבחן - נוצר מחסור. לנו אין אפילו מאבחן אחד כזה בדימונה ובצפון וזה גורם לחוסר שוויוניות".
מלי דנינו מאמינה קודם כל בהורים. לאחרונה היא הוציאה את הספר "המדריך לאימון הורים". "ההורים לחוצים" היא אומרת, "מבולבלים, חרדים, והילד מושפע מהחוויה שלהם. חשוב להעצים את ההורים. אני מאמינה בלהעצים את מי שמטפל. במקרה של ילדים לקויי למידה, לעתים אם מטפלים בהורים, מצליחים לטפל טוב יותר בילד. לא תמיד צריך לרוץ לאבחון. אצלנו, בניצן, מוצע שירות התייעצות ללא תשלום, אבחון דידקטי ב-9560 ש"ח ואבחון פסיכולוגי בכ-1200 ש"ח. בכל מקרה, הכל נעשה באישור ההורים. אסור לעשות לילדים כל אבחון או תצפית בלי אישור ההורים והסכמתם".
לכתבה המלאה לחץ כאן.