דף הבית   English
*שם מלא
*דוא''ל
*טלפון
*עיר מגורים
אשמח לקבל עדכונים מאגודת ניצן. בכל עת ניתן להסיר את כתובתך
facebook nitzan page link
אגודת ניצן > > מן התקשורת - עיתונות

תרגיעו - על קבוצות התמיכה להורים באגודת ניצן

 

מתוך כתבתה של עדי כץ שפורסמה במוסף ”סגנון”, עיתון מעריב בתאריך 14/3/207

 

"לא מעט ילדים סובלים מליקויי למידה או מהפרעות קשב וריכוז. התנהגותם החריגה זוכה בדרך כלל לכעס ולדחייה מצד אנשים שלא מבינים את פשרה, כך שבנוסף לבעיות בלימודים, עליהם להתמודד עם קשיים גם במישור החברתי.

מה עושים? מתברר שהמפתח להתמודדות עם ילדים אלה נמצא אצל ההורים - כך לומדים משתתפי קבוצות התמיכה של אגודת ניצן.

בקבוצות הללו נקודת המוצא היא שעל ההורה להבין תחילה ממה נובעים הקשיים וההתנהגות הבעייתית, ואז לתמוך בילד ככל האפשר. ילד כזה, כך מאמינים בניצן, ישנה את דרכיו וגם הסביבה תלמד לקבל אותו.

לסדנת ההורים בניצן מופנים הורים שילדיהם אובחנו כלקויי למידה או כבעלי הפרעות קשב וריכוז. היא כוללת 12 מפגשים שבועיים ונלמדים בה אינפורמציה שימושית ואימון מעשי בהתמודדות מול הממסד. "הרבה הורים רואים בנו כתובת למצוקה הגדולה שלהם", אומרת מלי דנינו, בעבר יועצת חינוכית וכיום מנכ"לית ניצן ומרצה בחוג ללקויות למידה באוניברסיטת חיפה.

"אין כיום בעצם מענה ממוסד למצוקת ההורים והם מרגישים חסרי אונים. מחקרים מראים שהורים שקיבלו תמיכה, הפעילו פחות לחץ על ילדיהם והביאו לשיפור בתפקוד שלהם. הורים לילדים לקויי למידה מתמודדים עם הרבה שאלות קשות. הם לא יודעים איפה לגלות קשיחות עם הילד ואיפה אפשר להקל, ועד כמה אפשר להפנות משאבים לטיפול בבעיות של הילד על חשבון ילדי המשפחה האחרים".

לדברי דנינו, להיות הורה לילד לקוי למידה פירושו של דבר לצאת למסע ארוך. "השלב הראשון הוא לעבור את תהליך האבל ולהשלים עם העובדה שזה לא הילד שציפית לו", היא מפרטת. "מצד שני, צריך להבין שהילד אולי לא קורא טוב, יכול להיות מוכשר בתחומים אחרים. אנחנו מראים להורים את מה שמעבר לאבחון, כי שם טמונה ההצלחה של הילד וזה מה שמקנה לו בטחון."