סדנא בנושא תזונה בריאה בניצן בייבי - 2010
תזונה נכונה היא תזונה מודעת שנעשית במחשבה תחילה. מטרת התזונה הינה מניעת מחלות ושפור מצב הבריאות.
כבר במאה החמישית אמר היפוקראטס: "יהיו מזונותיך תרופותיך". יש במזון יכולת ריפוי, אם נדע לקחת מהמזון את המרכיבים החשובים לנו בכמויות הנכונות נוכל ליצור מרפא מן המזונות אותם אנו אוכלים. ידוע כיום כי רוב המחלות הינן תוצר של פעילות שהינה מכוונת נגד הטבע, לאמור אכילה משעמום, אכילה אוטומטית. ישנה חשיבות מרבית להעביר את האוכל דרך המחשבה, דרך המודעות - "תזונה במחשבה תחילה".
יש להתייחס למזון כידיד ולא כאויב שכן, המזון הינו האנרגיה של הגוף שלנו.
- שווה סוכר. נותן אנרגיה, בלי פחמימה אין אנרגיה בגוף. האנרגיה חיונית לפעילות הגוף והמוח . התפריט היומי צריך להיות בנוי מ 60% - 55% פחמימות.
- בונים את התאים הרקמות והאנזימים, תהליך פרוק החלבונים במערכת העיכול לוקח אנרגיה רבה. עליהם להוות כ- 20% -15%מהתפריט היומי.
- שומרים על חום הגוף ועל האיבריים הפנימיים ומשמשים לאגירה של אנרגיה לזמן מחסור. הם משמשים חומר מוצא ליצירת הורמונים. עליהם להוות כ 30% מהתפריט היומי.
- הויטמינים מסייעים לגוף כקטליזאטורים בתהליכים רבים בגוף. המינרלים מאפשרים לגוף פעולות רבות כמו חילוף חמרים, ראיה ונשימה.
קיימים סוגים רבים של ויטמינים, חלקם גופנו מיצר אבל מרביתם מצויים במזונות שלנו, ואנו צריכים לקבלם מהמזון כל יום.
חשוב לצרוך מזון מגוון במתינות ובאיזון.