סדנאות ניהול תקציב - אפריל, יוני 2012
לאור בקשות מההורים וכדי לעבוד על נושא כל-כך חשוב יצרנו קשר עם תכנית מנהיגות נשית כלכלית של אוניברסיטת ת"א על מנת לבנות סדנת ניהול תקציב משפחתי, תפורה על פי מידות משפחות המרכז.
אירה סובול, מנחת הסדנה העבירה שתי הסדנאות שבהן למדו, גם על ניהול הכנסות והוצאות, חסכונות, זכויות ביטוח לאומי והתנהלות מול הבנק.
המשפחות מספרות על למידה יישום ורכישת בטחון בהתנהלות הכלכלית שלהן. תודה לאירה ולכל האמהות שהשתתפו.
אוניברסיטת תל-אביב, במסגרת תכניות המרכז למפעלים חברתיים ע"ש עמירם סיון, מפעילה תכנית מנהיגות נשית
כלכלית להעצמת נשים וצעירות בקהילה על ידי מתן כלים וידע שימושי לניהול תקציב אישי ו/או משפחתי מושכל.
במסגרת התכנית מנחות סטודנטיות הלומדות באוניברסיטת תל-אביב סדנאות בנות 4 מפגשים לקבוצות של עד 15 משתתפות.
מהו חסכון ארוך טווח? מדוע חשוב לחסוך? איך אפשר לחשוב על חסכון שהתקציב השוטף דוחק? אילו סוגי חסכון ארוך טווח קיימים? מה השוני בין חסכון למי שעובד לבין מי שאינו עובד?
הסדנא דנה בנושאים להלן ונערכה חשיבה מדוע חשוב לחסוך לטווח ארוך, המשמעות של פנסיה בדור שלנו לעומת פנסיה בדור של ההורים שלנו וכיצד ניתן לחשוב בכלל על חסכון כשקשה לנו להתנהל באופן שוטף. סוגי חסכון לטווח ארוך ומה ההבדל בהקשר זה בין מי שעובד לבין מי שאינו עובד.
מהו תפקידו של המוסד לביטוח לאומי? איזה "ביטוח" מקנה לנו ביטוח לאומי? אילו קצבאות קיימות בביטוח לאומי? כיצד מגדיר ביטוח לאומי מושגים כגון "אמהות", ו"עקרת בית".
במהלך הסדנא מתנהל דיון בתפקידו של ביטוח לאומי בחיינו, מדוע יש לשלם לביטוח לאומי ואיזה "ביטוח" מקנה לנו ביטוח לאומי, הקצבאות הקיימות כיום בביטוח לאומי תוך שימת דגש על נשים ואמהות.
מדוע אנו מקבלים בכלל תלושי שכר? מה חובה שיהיה כלול בתלוש? באמצעות התלוש נלמד על הזכויות המגיעות לנו ממקום העבודה והחובות שלנו כלפי מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות.
עוברים על תלוש שכר לדוגמא ולומדים דרכו בקצרה על מדרגות מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות, נקודות זיכוי, הפרשות של העובד לעומת ההפרשות של המעביד, מדוע יש פער בין ה"ברוטו" ל"נטו" ומה עוד ניתן ללמוד מתלוש השכר שלנו על הזכויות המגיעות לנו ממקום העבודה.