סניף ניצן הרצליה מציע אבחונים דידקטיים, פסיכולוגיים ובמתמטיקה ואנגלית לכל הגילאים, אבחונים לבחינה הפסיכומטרית, לצד שירותי ייעוץ מקצועי והקניית מיומנויות תקשורת חברתיות לבוגרים. במקביל, הסניף מפעיל מועדון חברתי ייחודי לבוגרים עם קשיי למידה ותפקוד,המתמקד בהקניית מיומנויות חברתיות וכלים לעצמאות ושיפור תקשורת בין-אישית, ניצול נכון של שעות הפנאי באמצעות חוגים ופעילויות חברתיות, ועידוד יוזמה ותרומה לטובת הקהילה/
הקניית מיומנויות תקשורת חברתיות לבוגרים
ייעוץ והדרכה ללא תשלום
מועדון בוגרים ניצן הרצליה (מלכ"ר) משמש בית חם וייחודי לכ-65 חברים בגילאי 22-60 עם קשיי למידה, הסתגלות ותפקוד, המגיעים למועדון 2-4 פעמים בשבוע ונוטלים חלק במגוון חוגים ואירועים לאורך השנה.
רוב החברים גרים בפרויקטי דיור בקהילה של אגף השיקום במשרד הרווחה או בבית ההורים, והמועדון מהווה עבורם מקום מפגש חברתי מרכזי.
הפעילות במועדון מתמקדת בהקניית מיומנויות חברתיות ותקשורתיות, מתן כלים לעצמאות ושיפור הביטחון העצמי, תוך פיתוח יכולות אישיות בקבוצות קטנות המותאמות לצרכי הפרט.
בין מטרותיו המרכזיות: מניעת סכנות הנובעות משעמום ונתק חברתי, עידוד יוזמה ותרומה למועדון ולקהילה, וגילוי והעצמת הכישרון האישי של החברים. המועדון מדגיש גם את התרומה לחברה – החברים לא רק מקבלים מהחברה אלא גם תורמים לה. הפעילות מתבססת על בחירת חוגים לפי כשרונות ונטיות אישיות, תוך דגש על פיתוח יכולות חברתיות וזוגיות במסגרת קבוצות קטנות ותומכות.

ילדים עם לקויות למידה והפרעת קשב חווים עולם חסר שקט, חסר ארגון, מבולבל, לא עקבי, מתיש ומציף. הם מתקשים להתנהל בסביבתם ולרוב אינם זוכים בהצלחה ובשבחים. כאשר הם מבינים מה עליהם לעשות, הם מתקשים לאסוף את עצמם ולהתמיד כדי להשלים את המשימה.

המופע שלא השאיר עין יבשה – חברי מועדון ניצן הרצליה חגגו את סיכום שנת הפעילות במופע מעורר השראה, בהובלת מנהלת המועדון עתליה שדה ובמעמד ראש העיר מר יריב פישר. mynet הרצליה

אגודת ניצן השתתפה בפרויקט ישראל 2000 לחברה ישראלית טובה יותר. הפרויקט כולו נערך ביוזמת איגוד הבנקים – ארגון הגג המאגד את הבנקים בישראל, קרן כהנוב – קרן פילנתרופית הפועלת בישראל ובקנדה ומשקיעה בפרויקטים חברתיים, "רשת" – זכיינית ערוץ 2 וגיתם פורטר נובלי.