סניף ניצן הרצליה מציע אבחונים דידקטיים, פסיכולוגיים ובמתמטיקה ואנגלית לכל הגילאים, אבחונים לבחינה הפסיכומטרית, לצד שירותי ייעוץ מקצועי והקניית מיומנויות תקשורת חברתיות לבוגרים. במקביל, הסניף מפעיל מועדון חברתי ייחודי לבוגרים עם קשיי למידה ותפקוד,המתמקד בהקניית מיומנויות חברתיות וכלים לעצמאות ושיפור תקשורת בין-אישית, ניצול נכון של שעות הפנאי באמצעות חוגים ופעילויות חברתיות, ועידוד יוזמה ותרומה לטובת הקהילה.
הקניית מיומנויות תקשורת חברתיות לבוגרים
ייעוץ והדרכה ללא תשלום
מועדון בוגרים ניצן הרצליה (מלכ"ר) משמש בית חם וייחודי לכ-65 חברים בגילאי 22-60 עם קשיי למידה, הסתגלות ותפקוד, המגיעים למועדון 2-4 פעמים בשבוע ונוטלים חלק במגוון חוגים ואירועים לאורך השנה.
רוב החברים גרים בפרויקטי דיור בקהילה של אגף השיקום במשרד הרווחה או בבית ההורים, והמועדון מהווה עבורם מקום מפגש חברתי מרכזי.
הפעילות במועדון מתמקדת בהקניית מיומנויות חברתיות ותקשורתיות, מתן כלים לעצמאות ושיפור הביטחון העצמי, תוך פיתוח יכולות אישיות בקבוצות קטנות המותאמות לצרכי הפרט.
בין מטרותיו המרכזיות: מניעת סכנות הנובעות משעמום ונתק חברתי, עידוד יוזמה ותרומה למועדון ולקהילה, וגילוי והעצמת הכישרון האישי של החברים. המועדון מדגיש גם את התרומה לחברה – החברים לא רק מקבלים מהחברה אלא גם תורמים לה. הפעילות מתבססת על בחירת חוגים לפי כשרונות ונטיות אישיות, תוך דגש על פיתוח יכולות חברתיות וזוגיות במסגרת קבוצות קטנות ותומכות.

המעבר מגן חובה לבית הספר הוא שלב משמעותי במעגל החיים. בשנים האחרונות יש נטייה גוברת מאשר בעבר, להשאיר שנה נוספת בגן החובה את הילדים לגביהם יש היסוס האם הם בשלים, עצמאים ומוכנים למשימות הלימודיות, החברתיות והרגשיות, שיוטלו עליהם בבית הספר.

כל המחקרים מצביעים על המורה כדמות חשובה ומשמעותית בחיי תלמידיו. לעיתים תהא זאת הדמות העיקרית שתשפיע על מהלך חייו ועתידו. אנחנו שמחים ללמוד מקצוע שמלמד מורה שאנחנו אוהבים ומכבדים

המורים מקבלים לאורך השנים, שעות רבות של השתלמות ורוכשים ידע רב כיצד לעבוד עם התלמידים המתקשים בכיתה. אך נשאלת השאלה, מה יכול להניע אותם ליצור עימם קשר ולהכילם? נקודת המוצא היא שעל מנת שמורה יוכל להכיל את תלמידיו, גם הוא זקוק לקבלה ולהכלה.