
לא רק אבחון – זכויות
הילד מתקשה והמורה חושדת שזו לקות למידה? לפני שאתם רצים לאבחון כדאי שתעצרו לעשות סדר. למה לא לעשות אבחון פסיכו-דידקטי למרות המלצת ביה"ס, אילו התאמות מגיעות במבחנים ומה עושים אם מרגישים שהמורה לא מסייעת מספיק?
אבחון דידקטי מהווה בסיס לכל בדיקה של תחומי הלמידה. מטרתו לבדוק בראש ובראשונה באם קיימת לקות למידה ומהו מקור הקשיים הלימודיים של המאובחן. האבחון בודק יכולות קוגניטיביות (חשיבה ועיבוד מידע, זיכרון, קשב והתארגנות), וכן את כישורי הקריאה, הבנת הנקרא והכתיבה בעברית.
בהמשך לאבחון דידקטי כללי ובהתאם לצורך ניתן לערוך אבחן דידקטי במתמטיקה ו/או אנגלית.
הבנה של מקור הקשיים, איתור חוזקות, התאמות לימודיות וטיפול מוקדם
אבחון לבדיקת השלכות לקות הלמידה על רכישת שפה שנייה. האבחון מיועד לתלמידים החווים קשיים ספציפיים בלימוד השפה האנגלית. במסגרת האבחון נבדקים: רמת הידע הכללית, היקף אוצר המילים, וכישורי הקריאה, הבנת הנקרא והכתיבה באנגלית – בהתאם לנדרש בקבוצת הגיל.
חשוב לציין כי אבחון זה מתבצע בהמשך לאבחון דידקטי כללי, ומטרתו לספק תמונה מדויקת יותר של הקשיים הספציפיים בתחום השפה האנגלית ולהתאים דרכי התערבות מותאמות אישית.

הילד מתקשה והמורה חושדת שזו לקות למידה? לפני שאתם רצים לאבחון כדאי שתעצרו לעשות סדר. למה לא לעשות אבחון פסיכו-דידקטי למרות המלצת ביה"ס, אילו התאמות מגיעות במבחנים ומה עושים אם מרגישים שהמורה לא מסייעת מספיק?

אגודת ניצן ציינה 50 שנה להיווסדה באירוע חגיגי ומרגש עם מקימיה ומתנדביה הבולטים, אשר מלווים אותה באהבה ובנתינה שנים רבות. והעניקה אות יקיר ניצן למתנדבי האגודה לאורך השנים אשר תרמו תרומה משמעותית לאגודה ולפועלה.

בראיון עם יואב זהבי לכאן 11 התייחסה ד"ר מלי דנינו, מנכ"לית אגודת ניצן, למאמר שפורסם בניו יורק טיימס המעלה תהייה האם יש אבחון יתר של הפרעת קשב ומטיל ספק ביעילותו של הטיפול התרופתי.