אבחונים

אבחון לאיתור לקויות למידה

אגודת ניצן מציעה מגוון רחב של אבחונים לגילאים השונים: ילדי גן חובה, תלמידי בית ספר היסודי, חטיבת הביניים והתיכון, סטודנטים ומבוגרים. מטרת האבחון לזהות ולמפות את הקשיים הספציפיים ולהתוות את הבסיס להמשך הטיפול בהם. ממצאי האבחון ומסקנותיו מהווים את הבסיס לבניית תכנית התערבות לימודית המתייחסת לנקודות החוזק והקשיים, כפי שעלו באבחון ודווחו ע"י ביה"ס, התלמיד והוריו. המלצות האבחון כוללות התאמות בדרכי למידה והיבחנות, שמטרתן לאפשר לתלמיד למצות את מלוא יכולותיו ולבטא את מלוא ידיעותיו במבחנים.
אבחון דידקטי

מהווה בסיס לכל בדיקה של תחומי הלמידה. מטרתו לבדוק בראש ובראשונה באם קיימת לקות למידה ומהו מקור הקשיים הלימודיים של המאובחן. האבחון בודק יכולות קוגניטיביות וכן את כישורי הקריאה, הבנת הנקרא והכתיבה בעברית.

אבחון פסיכולוגי

אבחון להערכת הפוטנציאל האינטלקטואלי ובדיקת השפעות רגשיות וקוגניטיביות של תהליכי למידה.
האבחון מהווה נדבך חיוני בהבנת הקשר בין יכולות קוגניטיביות, מצב רגשי ותפקוד לימודי ומאפשר להורים ולאנשי המקצוע לראות את הילד או המבוגר בראייה כוללנית.

אבחון פסיכודידקטי

אבחון משולב -דידקטי ופסיכולוגי, הכולל הערכה דידקטית מעמיקה של תפקודי הלמידה, לצד הערכת מנת משכל והערכה כללית של התחום הרגשי. מטרתו לאבחן את השפעתם של גורמים קוגניטיביים, רגשיים וקשביים על הלמידה ומתן המלצות לתכנית התערבות כוללת.

מבדק מוקסו
מבדק מוקסו

מבדק ממוחשב שבודק קשב מתמשך ומשמש ככלי תומך החלטה עבור אנשי מקצוע (נוירולוגים /פסיכיאטרים) בתהליך האבחון כאשר מתעורר חשד להפרעת קשב וריכוז. המבדק יכול לסייע באבחון של תסמינים הקשורים להפרעת קשב מגיל 6 ומעלה.

אבחון מוכנות לכיתה א'

אבחון פסיכולוגי לבדיקת הבשלות הקוגניטיבית והרגשית של הילד/ה לרכישת מיומנויות הקריאה, הבנת הנקרא, הכתיבה והחשבון בקצב הנדרש בביה"ס.
מתוך האבחון יעלו המלצות לגבי מעבר הילד/ה לכיתה א' ולגבי התערבות מתאימה לקראת תחילת לימודיו בבית הספר.

מתי כדאי לאבחן?

  • כאשר קיים קושי בקריאה, כתיבה, או חשבון ביחס לבני הגיל.
  • כשאין התאמה בין היכולות לבין ההישגים הלימודיים.
  • כשקיים פער בין יכולת ההתבטאות בע"פ לבין יכולת ההבעה בכתב.
  • במקרים של שגיאות כתיב מרובות / קצב קריאה איטי / קושי בשליפת מילים / קשיי     התארגנות ואיטיות בלמידה.
מאמרים בנושא
לקבלת מידע נוסף התקשרו או
השאירו פרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם
Scroll to Top

איך אפשר לעזור?

יכול לעניין אותך

מירה פיין

מירה פיין ז"ל, ממייסדי אגודת ניצן

מירה פיין ז"ל היתה ממקימי אגודת ניצן, מנהלת ניצן תל-אביב לשעבר ומזכירת כבוד בהנהלה הארצית של האגודה. הייתה בין התומכים והיוזמים של הקמת המרכז הארצי אשר היווה מנוף לפתיחת סניפי ניצן ברחבי הארץ.

מן התקשורת-תמונה כללית לרדיו

עו"ד אריה אהרונוביץ בראיון לקול הרמה

אריק, שכונה בילדותו "ילד לא רגיל", התמודד עם קשיי קשב וריכוז משמעותיים. הוא נדד בין שמונה מסגרות חינוכיות שונות, כולל תקופות בחינוך המיוחד. "מי בכלל רוצה להיות ילד רגיל" אומר אריק, "הפרעת הקשב, כל עוד יודעים לזהות ולמנף אותה היא מתנה.