דרך הקשר – עקרונות להורות מקדמת קשר וחיבור לילדי קשב ו-ADHD

"דרך הקשר"

עקרונות להורות מקדמת קשר וחיבור לילדי קשב ו-ADHD

וובינר ללא עלות

ילדים בכלל וילדים עם הפרעת קשב ו-ADHD בפרט, זקוקים לא רק להבנה, גבולות ותיווך, אלא גם לקשר חם, תומך ואמפתי. קשר שמאפשר להם להרגיש בטוחים, נראים ושייכים, ולפתח בהדרגה ויסות, מסוגלות ועצמאות.

ההרצאה מתבוננת על קידום קשר כמשימה הורית וחינוכית מרכזית, ומניחה יסודות תפיסתיים ויישומיים לשמירה על החיבור והקשר גם ברגעים של קושי ומאבק.

מה בוובינר?

  • קשר כצורך קיומי ומתמשך: מה מאפשר לילד להרגיש בטוח לצאת אל העולם.
  • להיות שם עם הילד: זמינות, החזקה וסנכרון עם המקצב והרגש של הילד.
  • לראות ולהיראות: על עיניים טובות, דוגמא אישית והדדיות.
  • גבולות ותסכול אופטימלי: איך לבסס גבולות ולהתמודד עם התנגדות מבלי לאבד את הקשר.
  • מקשר לעצמאות: משחק, הומור ויצירה כמרחבים של צמיחה ועצמאות.

מרצה

אמנון רפאלי –  איש חינוך ומפתח גישת ״דרך הקשר״, בעל תואר שני בניהול ופיתוח מערכות חינוך, מתמחה בלמידה חברתית-רגשית ונמצא בתהליך הסמכה בפסיכותרפיה דינמית-אינטגרטיבית.

מועד

יום ב' 7.9.26 בין השעות 20:00 – 21:30 בזום.

ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום, יש להרשם מראש.

לקבלת מידע נוסף התקשרו או
השאירו פרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם
המרכז הארצי
Scroll to Top

איך אפשר לעזור?

יכול לעניין אותך

להחזיר למורה את הברק עיניים

להחזיר למורים את הברק לעיניים

המורים מקבלים לאורך השנים, שעות רבות של השתלמות ורוכשים ידע רב כיצד לעבוד עם התלמידים המתקשים בכיתה. אך נשאלת השאלה, מה יכול להניע אותם ליצור עימם קשר ולהכילם? נקודת המוצא היא שעל מנת שמורה יוכל להכיל את תלמידיו, גם הוא זקוק לקבלה ולהכלה.

מירה פיין

מירה פיין ז"ל, ממייסדי אגודת ניצן

מירה פיין ז"ל היתה ממקימי אגודת ניצן, מנהלת ניצן תל-אביב לשעבר ומזכירת כבוד בהנהלה הארצית של האגודה. הייתה בין התומכים והיוזמים של הקמת המרכז הארצי אשר היווה מנוף לפתיחת סניפי ניצן ברחבי הארץ.

מדריך לאימון הורים

המדריך לאימון הורים

המדריך לאימון הורים הוא מודל עבודה, המעביר את ההורה המתאמן מהשלב האינטואיטיבי לשלב שבו הוא מנתח כיצד הוא פועל באופן קוגניטיבי; נותן שם למה שהוא מרגיש וחושב ומפרק לשלבים את הדרך שהוא עובר.